top of page

Syrène presenteert eigen concertserie STEK

Bijgewerkt op: 6 jun. 2023

Syrène brengt komende zomer en najaar de mooiste muziek tot bloei bij Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Kom genieten van onze concertserie STEK op een betoverende locatie! De concertreeks bestaat uit drie concerten. Syrène nodigt hierbij musici Sterre Konijn en Merel Vercammen uit om het podium met hen te delen. De concerten vinden plaats op 8 juli, 16 september en 30 december 2023 in de Binnentuin en in de Kapel.


"Onze droom komt uit, omdat we een programmering hebben gemaakt waarin de mooiste muziek tot bloei komt en waarbij we het podium delen met topmusici. Daarnaast brengen we bewoners van de gemeente Stichtse Vecht, kunstliefhebbers en amateurmusici met elkaar in contact middels randactiviteiten en thema’s die naadloos aansluiten op waar Syrène voor staat. Buitenplaats Doornburgh biedt deze mogelijkheid; de prachtige locatie is de afgelopen jaren omgetoverd tot een creatieve broedplaats. De buitenplaats bouwt aan het nieuwe culturele publieksprogramma op het snijvlak van kunst, wetenschap en participatie."

STEK Het woord “stek” verwijst enerzijds naar “plaats” met Buitenplaats Doornburgh als vaste basis voor de serie. Daarnaast is “Stek” symboliserend voor een stekje: een deel van een plant afkomstig van de stengel, het blad of de wortel waar een nieuwe plant uit kan groeien. Dat is iets organisch, waarvoor de juiste omstandigheden geboden moeten worden om gestaag te kunnen groeien. Dat is wat het kwartet gaat doen in Buitenplaats Doornburgh: een nieuw geluid laten horen en ruimte bieden aan talentontwikkeling. Er is ruimte voor iedereen: van de doorgewinterde luisteraar tot de culinair geïnteresseerde cultuurminnaar en van amateur-musicus tot festivalbezoeker.

Programma's Zaterdag 8 juli – An American (picknick) in Paris Frisse en zwoele klanken van zowel Gershwin als Ravel klinken in de binnentuin van Buitenplaats Doornburgh. Het programma wordt afgewisseld met een selectie van Franse Chansons en liedjes van Gershwin gezongen door Sterre Konijn. Inclusief amuse en drankje. Voorafgaand aan het concert is er een instrumententuin voor de piepjonge bezoekers.

Zaterdag 16 september - Wachten is wat een tuin overkomt Vergankelijkheid en verwondering staan centraal. Er klinkt o.a. een bijzondere bewerking van “Der Tod und das Mädchen” van Schubert en er is fotografie van Heidi de Gier.

Zaterdag 30 december - Rising Waves Samen met violiste Merel Vercammen presenteren de Syrènes een programma over waterstijging. Waar in Underwater het water langzaam begint te stijgen, staat het water in The Waves aan de lippen. In The Lark Ascending stijgt de leeuwerik op boven het water uit.


Koop hier losse tickets voor de concerten, of een passe-partout (met gratis amuse van het restaurant DeZusters tijdens het concert op 8 juli!).


Met dank aan Cultuurfonds Stichtse Vecht, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Buitenplaats Doornburgh, Kindersymfonie, Leerorkest Stichtse Vecht en Kunstencentrum Nieuwe Vaart.
Σχόλια


bottom of page