top of page
stacked-waves-haikei (3).png

Marrich Noordmans

Tenorsaxofoon

Ondanks haar brede ervaring is spelen in het kwartet een van haar grootste passies.

Over Marrich

Marrich Noordmans (1992) werd in 2009 toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hier heeft ze 6 jaar gestudeerd - eerst bij Peter Stam, en later ook bij Femke IJlstra. Hoe leuk en bijzonder is het om nu samen bij Syrène te spelen! Na het behalen van de Bachelor of Music, vervolgde ze haar Master in Amsterdam bij Arno Bornkamp. In haar conservatoriumtijd heeft ze masterclasses gevolgd bij o.a. Nobuya Sugawa (Japan), Claude Delangle, Jean-Denis Michat (Frankrijk), Kyle Horche (VS) en Antonio Cánovas Moreno (Spanje).

Sinds 2010 geeft Marrich les aan kinderen en volwassenen, en dit is nog steeds groot onderdeel van haar werk. Daarnaast werkt ze bij Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’, en speelt ze regelmatig bij de andere defensieorkesten. Ook remplaceert en soleert ze regelmatig bij andere orkesten en ensembles, zoals het Noord Nederlands Orkest en Nederlands Philharmonisch Orkest en Brassband ‘De Bazuin’ Oenkerk.

Naast het spelen in Syrène is ze ook onderdeel van saxofoonkwartet SAKS. Kwartetspelen is een grote passie van Marrich. ‘Het samenspel in zo’n kleine vorm is ontzettend mooi en veelzijdig. De verbinding en interactie met elkaar en het publiek; de energie die daar vanaf spat is waar mijn hart sneller van gaat kloppen!’

bottom of page