top of page
stacked-waves-haikei (3).png

Femke Steketee

Altsaxofoon

Een van de opvallendste jonge loten aan de immer groeiende stam van Nederlandse saxofonisten.

Over Femke

Femke Steketee is een van de opvallendste jonge loten aan de immer groeiende stam van Nederlandse saxofonisten. Ze is in 2013 summa cum laude afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Frank Timpe en Leo van Oostrom en in 2015 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp.

“Met haar warmbloedige klank en groot technisch vermogen weet zij de klassieke saxofoon in al zijn schakeringen te tonen en zet haar publiek daarmee aan het denken over de plek van de saxofoon in de klassieke muziek.” – Keldermansconcerten

In 2020 bracht Femke samen met pianist Tobias Borsboom haar debuut CD “La fille et le Saxophone” uit. Het album verklankt gebeurtenissen uit het leven van een jonge vrouw. Dromen, loslaten en verdergaan, levenslust, liefde, avontuur en speelsheid behoren tot de thematiek op het album waarop een selectie staat van Femkes meest geliefde werken voor saxofoon en piano. De Zeeuwse componiste Celia Swart schreef nieuw werk voor het album. Illustratrice Rhaida El Touny, die zich toelegt op het illustreren van krachtige vrouwen, heeft bij elk stuk een illustratie gemaakt. Het album werd zeer succesvol ontvangen door o.a. de Volkskrant en Luister Magazine.

Femke is verbonden aan verschillende symfonieorkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, Residentie Orkest, Radio Filharmonisch Orkest en Noord Nederlands Orkest. Kamermuziek is tevens een grote liefde van Femke. Ze is altsaxofoniste van het succesvolle Syrène Saxofoonkwartet dat onder het motto “Friszoet & Stevig” concerten geeft in binnen- en buitenland.

In augustus 2022 maakte Femke haar debuut als solist bij het Residentie Orkest.

Naast haar gevarieerde bestaan als musicus is Femke schrijver en columnist. In 2015 heeft ze als onderdeel van haar masterstudie haar in de pers veelbesproken blog ‘Sax and the Pretty' opgericht waarmee ze met haar teksten en video’s een grote groep jongeren voor het eerst in contact bracht met klassieke muziek. Sindsdien helpt ze als content marketeer verschillende culturele organisaties en makers met het creëren van waardevolle inhoud voor online kanalen en campagnes en adviseert ze op het gebied van innovatie en strategie.

bottom of page