top of page
stacked-waves-haikei (3).png

Aukelien Kleinpenning

Baritonsaxofoon

Haar hart gaat sneller kloppen van samenwerken met andere disciplines, zoals dans en theater.

Over Aukelien

Aukelien Kleinpenning (1987) is een veelzijdig klassiek saxofonist. Ze werkt vooral uitvoerend en is vaak te zien op het podium. Ze houdt zich graag bezig met samenwerkingen met verschillende disciplines als moderne dans, poëzie en theater.

Aukelien heeft voor haar Bachelor en Master of Music gestudeerd bij Johan van der Linden aan het Utrechts Conservatorium. Bij Willem van Merwijk volgde zij lessen voor haar specialisatie op baritonsaxofoon. Ook studeerde ze aan het Konservatorium Wien Privatuniversität bij Lars MleKusch voor moderne muziek. Na haar studie heeft ze lessen gevolgd bij Arno Bornkamp.

Aukelien remplaceert bij bestaande ensembles en orkesten in Nederland. Zo heeft ze meegedaan aan diverse projecten van het NBE en speelt ze projectmatig bij het RPhO, Het Balletorkest, NNO en RFO. Ze heeft samengespeeld met diverse solisten, waaronder Katrien Baarts, Eric Vloeimans en Margriet Sjoerdsma. Het meest speelt ze veel kamermuziek in diverse bezettingen, haar vaste ensembles zijn het TenToon Ensemble en Syrène Saxofoonkwartet.

Aukelien vindt het belangrijk dat ook jonge kinderen met klassieke muziek in aanraking komen. Daarom heeft ze vorig jaar een luisterboek ontwikkeld genaamd ‘Ezelsoortjes’: een magische mix van muziek, tekst en beeld.

Syrène heeft een speciaal plekje in haar hart: de verbondenheid met elkaar, de energie op het podium en de magie van de samenklanken maken Syrène een kwartet om voor door het vuur te gaan!

bottom of page